HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Morzsasüti

2012.02.02. 11:43 sugerke

 

Már van pár recept a tarsolyomban, de végül első bejegyzésként erre a finomságra esett a választásom. Hogy miért? Mert egyszerű, gyors és melegen a legjobb! Nem kell hozzá komolyabb felszerelés, se sütőformák, hanem elég egy egyszerű hőálló bögre is!:)


Képek még nem nagyon készültek, de ezen is dolgozni fogok!

Akkor lássuk a receptet!


HOZZÁVALÓK négy főre:
•    1-2 db szép érett, puha körte
•    1-2 db alma (ebből jó a kemény is és bármilyen fajta megfelel)
•    30 gramm szobahőmérsékletű, puha vaj
•    50 gramm liszt
•    25 gramm cukor (ha van nádcukor, azzal a  legjobb)


ELKÉSZÍTÉS:
§ Vajazzunk ki négy bögrét/szuffléformát.
§ Pucoljuk meg a gyümölcsöket és kockázzuk a formákba. Locsoljuk meg egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg nagyon.
§ Tegyük a vajat, a lisztet és a cukrot egy kisebb tálba, és egyszerűen morzsoljuk össze a kezünkkel. Akkor jó, ha úgy néz ki, mint a császármorzsa, csak kicsit kisebb morzsákkal.:) Egyébként ezeket a hozzávalókat nem muszáj kiméregetni, négy-öt kisebb kocka vajnak felel meg a 30 gramm, és csak annyit kell tudni, hogy fele annyi cukor kell, mint amennyi liszt. Ha túlságosan ragad a tészta, akkor még adjunk hozzá lisztet és cukrot, ellenkező esetben pedig vajat.
§ Aki annyira oda van a manduláért mint például én, az lecserélhet 10 gramm lisztet darált vagy szeletelt mandulára.
§ Szórjuk a gyümölcsök tetejére a morzsát.(Ha sok lett a morzsa, hűtőben napokig eláll.)
§ Tegyük 200°-ra előmelegített sütőbe és süssük 25-30 percig, amíg szépen megpirul a teteje.


A sütőből kivéve kicsit várjunk vele, majd még langyosan fogyasszuk el. A teteje ropog, a belseje pedig olyan, mint egy finom, meleg kompót. Nyáron fagylalttal fogyasztva még hűsítő is.


És végül nem is elsején kezdtem el írni a blogot, de nem is bánom, hiszen ma van 2012.02.02.:)


Kellemes habzsi-dőzsölést!:D


Szólj hozzá!

Címkék: alma körte

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr314050545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása