Egy barátnőm nemrég jött haza Angliából, és hozott nekem egy nagyon jó receptkönyvet, aminek a címe: Chocolate.
Továbbá, Cholesky anyukája küldött nekem két tábla 85% kakaótartalmú csokoládét (ezúton is nagyon köszönöm!).
E kettő keverékéből született meg a csokikosár:
Könnyű elkészíteni, de kicsit pepecs munka.
HOZZÁVALÓK 20 darabhoz :
150 g étcsoki
1 dl habtejszín
100 g mascarpone
1 ek porcukor
1/3 csomag habfixáló
40 db papírforma (minél kisebb, annál jobb)
ELKÉSZÍTÉS:
§ Gőz fölött olvasszunk meg 100 gramm csokoládét, majd kanalazzunk egy-két kiskanállal belőle a kapszlikba (tegyünk két papírt egybe, hogy merevebb legyen, így könnyebb lesz kezelni majd).
§ A papírformákat döntögessük az oldalaira, hogy a csokoládé felkerüljön a falára is. A fölösleget csurgassuk vissza az edénybe, majd tegyük lefelé fordítva sütőpapírra.
§ Amíg száradnak a kapszlik, addig készítsük el a krémet: verjük fel a habtejszínt, majd keverjük bele a mascarponét, a porcukrot, és a habfixálót, és tegyük a hűtőbe.
§ Ha már megszilárdult a csokoládé a formákban, akkor olvasszuk fel a maradék csokit, és ismételjük meg az előző eljárást. Így már elég vastag lesz ahhoz a csokiréteg, hogy ne törjön össze, amikor levesszük róla a papírt.
§ Ha már ez is megszilárdult, akkor szedjük le róla óvatosan a papírt, majd habzsák segítségével töltsük meg a formákat a krémmel.
És kész is!:)
Szerintem...nyami...:D
Kellemes habzsi-dőzsölést! :)