HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Tavaszi csokikosár

2012.03.21. 09:55 sugerke

Egy barátnőm nemrég jött haza Angliából, és hozott nekem egy nagyon jó receptkönyvet, aminek a címe: Chocolate.

Továbbá, Cholesky anyukája küldött nekem két tábla 85% kakaótartalmú csokoládét (ezúton is  nagyon köszönöm!).

E kettő keverékéből született meg a csokikosár:

Kep

Könnyű elkészíteni, de kicsit pepecs munka.

HOZZÁVALÓK  20 darabhoz :

150 g étcsoki

1 dl habtejszín

100 g mascarpone

1 ek porcukor

1/3 csomag habfixáló

40 db papírforma (minél kisebb, annál jobb)

Kep

ELKÉSZÍTÉS:

§ Gőz fölött olvasszunk meg 100 gramm csokoládét, majd kanalazzunk egy-két kiskanállal belőle a kapszlikba (tegyünk két papírt egybe, hogy merevebb legyen, így könnyebb lesz kezelni majd).

§ A papírformákat döntögessük az oldalaira, hogy a csokoládé felkerüljön a falára is. A fölösleget csurgassuk vissza az edénybe, majd tegyük lefelé fordítva sütőpapírra.

§ Amíg száradnak a kapszlik, addig készítsük el a krémet: verjük fel a habtejszínt, majd keverjük bele a mascarponét, a porcukrot, és a habfixálót, és tegyük a hűtőbe.

§ Ha már megszilárdult a csokoládé a formákban, akkor olvasszuk fel a maradék csokit, és ismételjük meg az előző eljárást. Így már elég vastag lesz ahhoz a csokiréteg, hogy ne törjön össze, amikor levesszük róla a papírt.

§ Ha már ez is megszilárdult, akkor szedjük le róla óvatosan a papírt, majd habzsák segítségével töltsük meg a formákat a krémmel.

És kész is!:)

Kep

Szerintem...nyami...:D

Kellemes habzsi-dőzsölést! :)

Kep

1 komment

Címkék: csokoládé mascarpone eper

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr144330149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mammamánia 2012.03.31. 11:42:43

Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!!
süti beállítások módosítása