HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Panna cotta vörösáfonya öntettel

2012.02.10. 17:25 sugerke

Tudom, hogy tél van, hideg van (aktuálisan tényleg nagyon hideg), de megint valami egyszerű és finom édességet szerettem volna készíteni. Továbbá már nagyon vágytam rá, hogy kipróbáljam. Hát megtettem... Szóval ez nem egy igazi téli édesség (sőt!), de azért lássuk:

HOZZÁVALÓK 4 főre:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 4,5 lap zselatin
  • 1 rúd vanília
  • 3 ek. cukor
  • 4 ek. áfonyalekvár

DSCF9341.JPG

ELKÉSZÍTÉS:

§ A tejet, a tejszínt, a cukrot, a vanília kikapart magjait, majd a vaníliarudat is egy edénybe öntve elkezdtem lassú tűzön forralni.

§ Beáztatok hideg vízbe 4 darab zselatinlapot (fontos, hogy hideg legyen a víz, mert melegben elolvadnak).

§ Ha felforrt a tejszínes keverék (azért közben kevergessük, hogy ne kapjon oda), vegyük le a lángról.

§ Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat, majd egyesével keverjük el a forró tejszínben.

§ Kevergetem pár percet, hogy kicsit lehűljön, majd poharakba öntögetem és egy éjszakára hűtőbe teszem.

§ Másnap egy lábasban pici vízzel felforralom a lekvárt, majd hozzákeverem a szintén vízbe áztatott és kinyomogatott fél zselatinlapot.

§ Ezt az öntetet elosztom a lehűtött krémek tetején, majd a hűtőbe teszem szilárdulni.

DSCF9351.JPG

Igazság szerint nekem az állaga túl tömör lett, én valószínűleg legközelebb kevesebb zselatinnal fogom csinálni, hátha úgy könnyebb lesz. Azért a családban volt, akinek így is ízlett, és kivette a kiskanalat a kezemből...:)

A lekvárt az IKEA-ban szereztem be, és szerintem isteni volt hozzá. Aki pedig nem szereti a zselatinlapokat, nyugodtan helyettesítheti zselatin porral.

Kellemes habzsi-dőzsölést! :D

DSCF9361.JPG

Forrás: Az élet napos oldala

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr994090606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cholesky 2012.02.11. 11:30:01

nagyon nagyon jól néz ki!!!!! és az áfonya lekvár tényleg isteni lehet hozzá!!! ♥ ☼

sugerke 2012.02.11. 13:23:29

Hát igen, cholesky! :D

Fproba 2012.02.11. 14:15:00

"Azért a családban volt, akinek így is ízlett, és kivette a kiskanalat a kezemből...:)"

Na, ne essünk túlzásokba... Csak kölcsönkértem, és azt is csak kicsi ideig (->mindig a következő falat végéig...). :)

Nebulae 2012.02.14. 12:08:58

nagyon tetszik ez a finomság, ki fogom próbálni!!! :D
süti beállítások módosítása