HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Cake pop

2012.06.13. 14:43 sugerke

Nos tehát. Megláttam ezeket a kis csodákat Cuppcake oldalán, és beléjük estem. Izgalmasak, szokatlanok, és finomak is! Ezek a sütemény nyalókák, más néven: cake pops. Ezt az első próbálkozást tényleg csak egy kísérletnek tekintettük (időigényesnek és nehéznek tűnt elkészíteni), ehhez képest csak két selejt lett (sajnos:D) a 34 darabból.:)

Úgy kell elképzelni őket, mint egy sima süteményt, csak kicsit más formában, és csokoládéval bevonva. Egyszerűen bele kell harapni, mint a sütibe.

Egy kedves barátnőmmel álltunk neki egy szombat délután, és hát ez határozottan társas program szerintem, gyorsabban is lehet haladni vele ketten. Így is nagyjából négy órát vett igénybe hűtéssel együtt a művelet.

Kep

Kep

Ami szükséges hozzá:

  • valami szokásos sütemény alap (mi browniet használtunk, de a kevésbé folyós változatot)
  • vajas krém
  • pálcikák (lehet kapni nyalókapálcikát, ami tökéletes erre a célja, vagy saslik pálcákat is, amik olcsóbbak)
  • speciális csokoládé (Candy Melts a neve, és még elég kevés helyen kapható nálunk, például az Édes Ízeknél, de lehet próbálkozni jó minőségű étcsokoládéval is)
  • díszítő cukorkák, gyöngyök

Az elkészítési módot itt olvashatjátok, mi is szó szerint ezeket a lépéseket tartottuk be. A brownie tésztát nem ajánlom annyira, mert túl lágy lett (viszont az íze cserébe isteni).

Tessék próbálkozni! Néhány motiváló fénykép:

Kep

Kep

Kep

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr304585847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kgtanár 2012.07.19. 19:05:21

Nagyon gusztusos ez a különleges nyalóka, a kérdésem az, hogy hogyan formázod a gombócot?

sugerke 2012.07.20. 10:01:12

@kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék, csak annál kicsit puhább a tészta, ezért nehezebb is gombócolni a tésztát.:)
süti beállítások módosítása