HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Nosztalgikus epertorta

2012.05.30. 23:17 sugerke

Immáron tényleg beelőzi az epertorta a csokisat. Elnézést kérek ezúton mindenkitől!:)

De előtte a mai nap kedves története egy kis étteremajánlóval:

Ma este (néhány vizsga teljesítésének örömére) ellátogattunk a kedvenc éttermünkbe, az Aranyhal Vendéglőbe, ami csak 10 perc sétára van tőlünk. Nagyon jó irányba változik ez a hely, teljesen új étlappal szolgáltak ma, és a rendelt ételek is kifogástalanok voltak. Az új étlapon csak két állandó desszert szerepelt, ezért mind a kettőből rendeltünk egyet. Tamásé lett a csokimousse, enyém pedig az egyszerűbbnek tűnő vaníliás-gesztenyés piskóta. A neve ellenére az utóbbi valami isteni volt, egyszerű de nagyon ízletes. Erre még Tamás is rájött, és amikor a mousse után megkóstolta, felkiáltott:

"Hű, ez kétszer jobb, mint a mousse!"

Aki ismeri Tamást, az tudja, hogy miért olyan nagy szám ez a mondat (aki nem ismerné, annak elárulom: gyakorlatilag gasztronómiai analfabéta volt amikor megismertem, de most már a történtek alapján határozottan fejlődik). :D

Hogy miért is kapcsolódik ez a sztori a nosztalgikus epertortához, az látogasson el a vendéglőbe, és megérti!

Kep

 

A torta eredeti verziója az Édes és Keserűről származik, a receptet itt találhatjátok. Én annyiban tértem el az eredetitől, hogy az áfonyát eperre cseréltem és a tésztába is tettem belőle. Sőt, még mandulaszirmot is csempésztem a tésztába (mivel mindenbe teszek mandulát....:D), plusz vaníliarúd kikapart magjait is (azt is imádom). Olyan 22-25 cm átmérőjű formához elég ez az adag (pitetálhoz, csatos tortaformához egyaránt).

Nekem nagyon nagyon ízlett. Érdekes recept, mert a tejszínhabbal elérjük azt, amit a tojáshabbal. Kicsit töményebb, mint a piskóta, nekem pont ez tetszett benne. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető, szerintem mindennel isteni lehet!

Próbáljátok ki! Kellemes habzsi-dőzsölést! :D

Kep

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr954556202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása