Immáron tényleg beelőzi az epertorta a csokisat. Elnézést kérek ezúton mindenkitől!:)
De előtte a mai nap kedves története egy kis étteremajánlóval:
Ma este (néhány vizsga teljesítésének örömére) ellátogattunk a kedvenc éttermünkbe, az Aranyhal Vendéglőbe, ami csak 10 perc sétára van tőlünk. Nagyon jó irányba változik ez a hely, teljesen új étlappal szolgáltak ma, és a rendelt ételek is kifogástalanok voltak. Az új étlapon csak két állandó desszert szerepelt, ezért mind a kettőből rendeltünk egyet. Tamásé lett a csokimousse, enyém pedig az egyszerűbbnek tűnő vaníliás-gesztenyés piskóta. A neve ellenére az utóbbi valami isteni volt, egyszerű de nagyon ízletes. Erre még Tamás is rájött, és amikor a mousse után megkóstolta, felkiáltott:
"Hű, ez kétszer jobb, mint a mousse!"
Aki ismeri Tamást, az tudja, hogy miért olyan nagy szám ez a mondat (aki nem ismerné, annak elárulom: gyakorlatilag gasztronómiai analfabéta volt amikor megismertem, de most már a történtek alapján határozottan fejlődik). :D
Hogy miért is kapcsolódik ez a sztori a nosztalgikus epertortához, az látogasson el a vendéglőbe, és megérti!
A torta eredeti verziója az Édes és Keserűről származik, a receptet itt találhatjátok. Én annyiban tértem el az eredetitől, hogy az áfonyát eperre cseréltem és a tésztába is tettem belőle. Sőt, még mandulaszirmot is csempésztem a tésztába (mivel mindenbe teszek mandulát....:D), plusz vaníliarúd kikapart magjait is (azt is imádom). Olyan 22-25 cm átmérőjű formához elég ez az adag (pitetálhoz, csatos tortaformához egyaránt).
Nekem nagyon nagyon ízlett. Érdekes recept, mert a tejszínhabbal elérjük azt, amit a tojáshabbal. Kicsit töményebb, mint a piskóta, nekem pont ez tetszett benne. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető, szerintem mindennel isteni lehet!
Próbáljátok ki! Kellemes habzsi-dőzsölést! :D