Szóval egy hete kaptam egy minikuglóf formát, amit másnap reggel rögtön ki is próbáltam (nem bírtam ellenállni), ami miatt persze elkéstem az órámról, de ez mellékes....:)
A tésztát összevissza variáltam, kutyultam, és nagyon jó lett a végeredmény! És ezek a pici formák, szerintem ennivalóak!:D
Következzen hát a recept! (Egyébként maga a forma a Vasedényben beszerezhető, teflon, és sokkal-sokkal olcsóbb, mint a szilikonos változata!)
HOZZÁVALÓK:
- 2 tojás
- 10 dkg nádcukor
- fél pohár tejföl
- 15 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg aszalt áfonya
- 1 vaníliarúd
- 2 ek szörp
- 2 ek apró, fehér csoki pasztilla (helyettesíthető sima csokival apróra összetörve)
ELKÉSZÍTÉS:
§ Először egy kis víz-szörp keverékben forraljuk fel az aszalt áfonyát, majd öntsük le róla a levet, és áztassuk 2 evőkanálnyi szörpbe (én bodzaszörpöt használtam, és picit tényleg lehetett érezni benne az ízét). Hagyjuk állni, amíg a többi hozzávalót összekeverjük.
§ Robotgéppel turmixoljuk össze előbb a tojást és a cukrot, majd adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, és verjük tovább, amíg homogén nem lesz.
§ Kaparjuk ki egy vaníliarúd belsejét, és ezt is adjuk hozzá a vajas keverékhez.
§ Keverjük el a sütőport a liszttel, majd fokozatosan adjuk hozzá a vajas keverékhez. Keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a most már leszűrt áfonyát és a fehér csokoládét.
§ Kanalazzuk a tésztát az alaposan kivajazott formákba, és tegyük 170 °C-ra előmelegített sütőbe 20 percre. (Ellenőrizzük, hogy megsült-e!)
Kellemes habzsi-dőzsölést!:D