HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Tömény finomság: csokis tortácska

2012.03.07. 08:42 sugerke

Folytatom a mini sütik sorát....

Ezt a receptet még a nővéremtől réges-rég ellopott 1 forma-50 recept című könyvéből csináltam. Nagyon fincsi, viszont aki inkább csokisabban szeretné, az hagyja ki belőle a fahéjat. A süti egyszerű muffin sütőben készült.

DSCF9525_kicsi.JPG

HOZZÁVALÓK (12 darabhoz):

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tej
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 nagy tojássárgája
  • 2 ek cukor

ELKÉSZÍTÉS:

Először készítsük el a krémet:

§ Lábasban forraljuk fel a tejet a fahéjjal, majd vegyük le a lángról és gyorsan olvasszuk fel benne az apróra tört csokoládét.

§ Ha felolvadt a csoki, akkor adjuk hozzá a mascarponét, keverjük el benne, majd hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük és lehűtjük a tésztát.

A tésztához:

§ A lisztből, cukorból és vajból próbáljunk tésztát gyúrni, ha nagyon nem akar összeállni, akkor adjunk hozzá egy tojást, azzal már biztosan sikerülni fog. Már most próbáljunk egy vastag hengert formázni belőle, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe szigorúan 30 percre!

Összeállítás:

§ Ha lehűlt minden, akkor vajazzuk ki a muffinsütőnk minden mélyedését alaposan.

§ A henger alakú tésztából vágjunk ujjnyi vastag korongokat, és beleljük ki a mélyedéseket a tésztával. Jól nyomkodjuk bele, hogy a forma falára is jusson bőven a tésztából. Ha kell, az aljába nyomkodjunk még egy vékonyabb szeletet.

§ 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük elő 5 percig a tésztát. Amíg sül, addig a kihűlt töltelékhez adjuk még hozzá a cukorral felvert tojássárgákat. Keverjük el alaposan benne.

§ Vegyük ki a sütőből az elősütött formákat, majd kanalazzuk rá a tölteléket. Töltsük meg egészen a tészta pereméig, mert úgyis össze fog esni kicsit.

§ Tegyük vissza sütőbe 20-25 percre, majd hagyjuk hűlni 5-10 percet, és utána ügyesen szedjük ki a formákból.

 Egy kis gyümölccsel, tejszínhabbal díszithetjük.

Igazából a krémből nekem még elég sok marad, ezért aki szeretne spórolni, csak 20 dkg mascarponéval, és 1,5 dl tejjel készítse el a krémet.:)

Kellemes habzsi-dőzsölést!:D

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr704294723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása