HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Nyárhívogató: cseresznyés clafoutis

2012.06.03. 12:22 sugerke

Megjelent fél kiló cseresznye a konyhában, plusz itt a hétvége, ezért a cseresznye egy negyed órás előkészület után a sütőben végezte...:)

Érdekes kis sütemény ez, három arca is van. Az első egy kissé rideg, untató. A második krémes és kényeztető. A harmadik  pedig könnyed és (nyár)hívogató. Jöjjön hát a három rétegű sütemény, a clafoutis:

Kep

HOZZÁVALÓK:

  • 60 g liszt
  • 120 g porcukor
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • két maroknyi cseresznye

Kep

ELKÉSZÍTÉS:

§ Magozzuk ki a cseresznyét, majd csöpögtessük le.

§ Mérjük ki a lisztet és a cukrot, majd egy nagyobb tálban keverjük össze.

§ Nagyjából a tej 1/3-át öntsük lassan hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük csomómentesre. Ha kell, öntsünk még hozzá tejet.

§ Ha szépen kikevertük, akkor folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a maradék tejet, a tejszínt, majd keverjük hozzá a tojások sárgáját is.

§ Hagyjuk pihentetni fél-egy órát, majd a tojások fehérjéből felvert habot is keverjük hozzá a tésztához.

§ Vajazzunk és lisztezzünk ki egy pitesütő formát, dobáljuk bele egyenletesen a gyümölcsöt, majd öntsük rá a folyékony tésztát.

§ Tegyük a tésztát 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük, amíg már nem lötykölődik a közepe sem, amikor megmozgatjuk. (Nekem a 20 cm átmérőjű formában nagyjából háromnegyed órán át sült, de minél nagyobb a forma, annál kevesebb idő kell neki.)

Ha kihűlt porcukrozhatjuk, díszíthetjük, de a lényeg: minél hamarabb fogyasszuk el, mert nem valami tartós sütemény.

Kep


Kellemes habzsi-dőzsölést!:D

Szólj hozzá!

Címkék: cseresznye tejszín

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr124562615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása