HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Őszibarack mousse

2012.08.08. 16:16 sugerke

Kicsit elmaradoztam a poszt írással. De hát így megy ez nyáron. Van ezer más dolog, amit el kell intézni. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem sütöttem. Állandóan a konyhában voltam az elmúlt hetekben. Született pisztáciás és mandulás-szilvás sütemény (többször is), szilvás-vaníliás pite, clafoutis, csokoládétorta egy új formában (kettő is), néhány sós finomság és tegnap pedig ez a könnyű, igazán nyári édesség: az őszibarack mousse.


Estére vendégeket vártunk, és mivel előző nap anyukámtól érkezett egy nagy adag őszibarack, így muszáj volt valami desszertet is csinálni belőle.Lett is, finom is volt és tényleg múlt időben kell beszélni róla, mert megettük, úgy ahogy volt!:) Egyszerű és finom!

HOZZÁVALÓK:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 szem közepes méretű őszibarack
  • 2 ek cukor
  • 3 lapzselatin

ELKÉSZÍTÉS:

A barackokat mossuk és pucoljuk meg, majd pürésítsük.

A zselatint áztassuk hideg vízbe, míg a barackpürét egy lábasba téve a cukorral felforraljuk folyamatos kevergetés mellett.

Ha felforrt a barack, keverjük bele a zselatint, majd hagyjuk kihűlni.

Ha kellően kihűlt, akkor keverjük ki a mascarponét a zselatinos barackpüré nagy részével (hagyjunk egy kicsit a díszítéshez), majd a kemény habbá vert tejszínt óvatosan forgassuk hozzá a krémhez.

Osszuk el négy kis tálkában, majd tegyük néhány órára hűtőbe.

Tálalás előtt folyassunk a tetejére a maradék barackpüréből.

Sajnos nem tudtam jó képet készíteni, de cserébe itt egy kép a csokitortáról, ami Dia barátnőm diplomaosztójára készült.

Kep

 

Kellemes habzsi-dőzsölést!:D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr884700775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása