Kicsit elmaradoztam a poszt írással. De hát így megy ez nyáron. Van ezer más dolog, amit el kell intézni. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem sütöttem. Állandóan a konyhában voltam az elmúlt hetekben. Született pisztáciás és mandulás-szilvás sütemény (többször is), szilvás-vaníliás pite, clafoutis, csokoládétorta egy új formában (kettő is), néhány sós finomság és tegnap pedig ez a könnyű, igazán nyári édesség: az őszibarack mousse.
Estére vendégeket vártunk, és mivel előző nap anyukámtól érkezett egy nagy adag őszibarack, így muszáj volt valami desszertet is csinálni belőle.Lett is, finom is volt és tényleg múlt időben kell beszélni róla, mert megettük, úgy ahogy volt!:) Egyszerű és finom!
HOZZÁVALÓK:
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 4 szem közepes méretű őszibarack
- 2 ek cukor
- 3 lapzselatin
ELKÉSZÍTÉS:
A barackokat mossuk és pucoljuk meg, majd pürésítsük.
A zselatint áztassuk hideg vízbe, míg a barackpürét egy lábasba téve a cukorral felforraljuk folyamatos kevergetés mellett.
Ha felforrt a barack, keverjük bele a zselatint, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kellően kihűlt, akkor keverjük ki a mascarponét a zselatinos barackpüré nagy részével (hagyjunk egy kicsit a díszítéshez), majd a kemény habbá vert tejszínt óvatosan forgassuk hozzá a krémhez.
Osszuk el négy kis tálkában, majd tegyük néhány órára hűtőbe.
Tálalás előtt folyassunk a tetejére a maradék barackpüréből.
Sajnos nem tudtam jó képet készíteni, de cserébe itt egy kép a csokitortáról, ami Dia barátnőm diplomaosztójára készült.
Kellemes habzsi-dőzsölést!:D