Nos, akkor most nézzünk egy olyan receptet, amit már ki is próbáltam, és azt hiszem sikere is volt (ezt abból szűrtem le, hogy drága barátném szájából egy fél madeleine lógott ki a mozgólépcső közepén:D).
Tehát ez egy fincsi kókuszos madeleine változat, amihez én kandírozott kókuszkockákat használtam kicsit megdarálva. Nagyon nagyon egyszerű a recept, csak egy problémája van az egész sütinek: speciális sütőforma kell hozzá, ami sajnos nem valami olcsó mulatság, viszont ha egyszer mégis áldozunk rá (ahogy én tettem pár napja), akkor azt hiszem, hogy nehéz lesz leállni a sütéséről....:) Öt napja vettem meg a formát, és ez már a második adag. Az első egy fincsi mézes-fahéjas volt. Hmmmm....
De akkor lássuk a receptet:
HOZZÁVALÓK (24 darabhoz) :
- 3 tojás
- 100 g cukor
- 120 g vaj
- 150 g liszt
- 1 kk. sütőpor
- 4 ek. kókuszreszelék/kókuszkocka
- egy kevés darált mandula
ELKÉSZÍTÉS:
§ Gőz fölött megolvasztom a vajat.
§ A tojásokat szépen felverem a cukorral, míg habos nem lesz. (Kézi habverővel vagy géppel, kinek mi.)
§ Hozzáadom a felvert tojáshoz a sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket.(A lisztet szép fokozatosan keverem bele.)
§ Végül folyamatos kevergetés mellett hozzá csurgatom az olvasztott vajat.
§ Hagyom picit pihenni a tésztát. Addig kivajazom a sütőformát, majd meghintem a kagylóformákat darált mandulával.
§ Megtöltöm 2/3-ig a formákat, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 12 percig sütöm. A széle pirult, a hasa szép világos kell, hogy legyen.
§ Hagyjuk hűlni kicsit a formában, majd tegyük tányérra és szórjuk meg porcukorral.
Szép nagy adagot kapunk ennyi tésztából, és napokig friss marad.
Kellemes habzsi-dőzsölést!:)
A képek készítésében még nem vagyok túl kreatív, de igyekszem!:)
Forrás: Piszke