HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Kókuszos madeleine

2012.02.08. 22:38 sugerke

Nos, akkor most nézzünk egy olyan receptet, amit már ki is próbáltam, és azt hiszem sikere is volt (ezt abból szűrtem le, hogy drága barátném szájából egy fél madeleine lógott ki a mozgólépcső közepén:D).

DSCF9324.JPG

Tehát ez egy fincsi kókuszos madeleine változat, amihez én kandírozott kókuszkockákat használtam kicsit megdarálva. Nagyon nagyon egyszerű a recept, csak egy problémája van az egész sütinek: speciális sütőforma kell hozzá, ami sajnos nem valami olcsó mulatság, viszont ha egyszer mégis áldozunk rá (ahogy én tettem pár napja), akkor azt hiszem, hogy nehéz lesz leállni a sütéséről....:) Öt napja vettem meg a formát, és ez már a második adag. Az első egy fincsi mézes-fahéjas volt. Hmmmm....

DSCF9338.JPG

De akkor lássuk a receptet:

HOZZÁVALÓK (24 darabhoz) :

  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 120 g vaj
  • 150 g liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 4 ek. kókuszreszelék/kókuszkocka
  • egy kevés darált mandula

ELKÉSZÍTÉS:

§ Gőz fölött megolvasztom a vajat.

§ A tojásokat szépen felverem a cukorral, míg habos nem lesz. (Kézi habverővel vagy géppel, kinek mi.)

§ Hozzáadom a felvert tojáshoz a sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket.(A lisztet szép fokozatosan keverem bele.)

§ Végül folyamatos kevergetés mellett hozzá csurgatom az olvasztott vajat.

§ Hagyom picit pihenni a tésztát. Addig kivajazom a sütőformát, majd meghintem a kagylóformákat darált mandulával.

§ Megtöltöm 2/3-ig a formákat, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 12 percig sütöm. A széle pirult, a hasa szép világos kell, hogy legyen.

§ Hagyjuk hűlni kicsit a formában, majd tegyük tányérra és szórjuk meg porcukorral.

Szép nagy adagot kapunk ennyi tésztából, és napokig friss marad.

Kellemes habzsi-dőzsölést!:)

A képek készítésében még nem vagyok túl kreatív, de igyekszem!:)

DSCF9339.JPGForrás: Piszke

2 komment

Címkék: mandula kókusz

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr164080043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nebulae 2012.02.09. 09:46:20

Ez nagyon-nagyon finom lehet, én is szeretnék ilyennel a számban utazni a mozgólépcsőn!!!! :)

cholesky 2012.02.11. 11:23:49

@Nebulae: oh, hidd el, valóban kihagyhatatlan élmény!!!!! :)
süti beállítások módosítása