Az úgy történt, hogy elkezdtem OREO-s madeleinet sütni. De az sajnos a szemetesben végezte... Mivel az OREO csoki elfogyott, így jött a sztracsatella csoki, és az került a sima madeleine tésztába. A szép színét a kakaóportól kapta, de én legközelebb kihagyom belőle, mert így nem nagyon érződik a többi kellemes íz.
De azért fincsik lettek, és külsőre is mutatósak:
HOZZÁVALÓK kb. 24 darabhoz:
- 90 g vaj
- 110 g liszt
- 25 g holland kakaópor
- 110 g kristálycukor
- 3 tojás
- 1 tk. méz
- 50 g sztracsatellás csokoládé ( na jó, én bele raktam az egész táblával...)
- fél tk. sütőpor ( ez el is hagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
§ Gőz fölött olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét. Addig keverjük, amíg el nem olvad.
§ Egy nagyobb tálban keverjük el (verjük fel) a tojásokat a cukorral, míg szép habos nem lesz.
§ Keverjük a lisztbe a sütőport és a kakaóport, majd apránként adjuk a cukros tojáshoz.
§ A végén csurgassuk bele a csokis vajat a tojásos lisztes keverékbe és keverjük el, hogy egynemű legyen.
§ Vajazzuk ki a madeleine formát, kanalazzuk bele a masszát (elég sűrű a tészta, elég ha félig töltjük meg a formákat), majd 200°C-os sütőben süssük 10 percig.
§ Hagyjuk kihűlni a formában, mert a tányérhoz forrón hozzáragad. Porcukorral megszórva, lekvárral fogyasztandó.
Én szépen bedobozoltam, és így pár napig nasizhatjuk.
Kellemes habzsi-dőzsölést! :D
Forrás: Sütimizéria