HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Ismét madeleine - csak most csokis!

2012.02.16. 17:27 sugerke

Az úgy történt, hogy elkezdtem OREO-s madeleinet sütni. De az sajnos a szemetesben végezte... Mivel az OREO csoki elfogyott, így jött a sztracsatella csoki, és az került a sima madeleine tésztába. A szép színét a kakaóportól kapta, de én legközelebb kihagyom belőle, mert így nem nagyon érződik a többi kellemes íz.

De azért fincsik lettek, és külsőre is mutatósak:

DSCF9380.JPG

HOZZÁVALÓK kb. 24 darabhoz:

  • 90 g vaj
  • 110 g liszt
  • 25 g holland kakaópor
  • 110 g kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 tk. méz
  • 50 g sztracsatellás csokoládé ( na jó, én bele raktam az egész táblával...)
  • fél tk. sütőpor ( ez el is hagyható)

ELKÉSZÍTÉS:

§ Gőz fölött olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét. Addig keverjük, amíg el nem olvad.

§ Egy nagyobb tálban keverjük el (verjük fel) a tojásokat a cukorral, míg szép habos nem lesz.

§ Keverjük a lisztbe a sütőport és a kakaóport, majd apránként adjuk a cukros tojáshoz.

§ A végén csurgassuk bele a csokis vajat a tojásos lisztes keverékbe és keverjük el, hogy egynemű legyen.

§ Vajazzuk ki a madeleine formát, kanalazzuk bele a masszát (elég sűrű a tészta, elég ha félig töltjük meg a formákat), majd 200°C-os sütőben süssük 10 percig.

§ Hagyjuk kihűlni a formában, mert a tányérhoz forrón hozzáragad. Porcukorral megszórva, lekvárral fogyasztandó.

DSCF9387.JPG

Én szépen bedobozoltam, és így pár napig nasizhatjuk.

Kellemes habzsi-dőzsölést! :D

DSCF9382.JPG

Forrás: Sütimizéria

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr14119791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cholesky 2012.02.16. 21:37:08

hűűűűűű, ismét a mozgólépcsőn!!! :)
na és csak nem a svéd receptkönyvet látom? :)
süti beállítások módosítása