HTML

konyvek.JPG

konyvek2.JPG

Habzsi-Dőzsi

Csokis, mandulás, marcipános finomságok habzsi-dőzsöléshez!

Friss topikok

  • sugerke: @kgtanár: Egyszerűen kézzel csinálok nagyjából egyforma gombócokat, mintha kókuszgolyót készítenék... (2012.07.20. 10:01) Cake pop
  • sugerke: @Himalaja: Szívesen, máskor is!:D (2012.05.05. 00:13) Epres-bazsalikomos barrette
  • sugerke: @torpee4: Hehe! Az nem is az én kezem!:D És köszönöm még egyszer nektek is!:) (2012.05.05. 00:10) Jó nap
  • mammamánia: Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csés... (2012.03.31. 11:57) Amerikai palacsinta
  • mammamánia: Nagyon szépek lettek a kosárkák! Örülök, hogy jó volt a csokoládé! Majd küldök máskor is!!! (2012.03.31. 11:42) Tavaszi csokikosár

Amerikai palacsinta

2012.03.18. 15:14 sugerke

Nem is tudom, hogy történhetett...

Az egész hosszú hétvégét eltöltöttük tömérdek kávézó és cukrászda között, de nem ettem egy sütikét sem...semmilyet...még desszertet sem rendeltem vacsora után...borzasztó. Ezt sürgősen pótolni kell. Ki tart velem???:D

De azért utazás előtt egy társasozós estével egybekötve sütöttem finom amerikai palacsintát. Igazából még nem ettem soha ilyet, ezért nem volt összehasonlítási alapom, de szerintem nagyon fincsi lett. Pont, amilyennek elképzeltem: kívül kicsit ropogós, belül finom puha.

Kep

Mi különféle lekvárokkal ettük, plusz mézzel. Eredetileg juharszirup illik rá, de azt még nem szereztem be...

A recept innen való, és nagyon könnyű elkészíteni, nagyjából 20 darab lesz belőle, ami 3-4 főre elég (inkább 3 :D): Candy's

Én legközelebb biztosan teszek bele vaníliarúd kikapart magjait, vagy valamilyen aszalt gyümölcsöt, és mivel lassan már finom édes epret is lehet kapni, csinálni fogok hozzá eperszószt nagy-nagy gyümölcsdarabokkal...nyami.:)

A kép kicsit giccses, de nekem azért tetszik.

Kellemes habzsi-dőzsölést!:D

 

34 komment

Címkék: túró palacsinta

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsi-dozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr64323915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sugerke 2012.03.18. 17:48:35

De most komolyan! Ki jön velem cukrászdába?:)

Hefe 2012.03.19. 00:43:08

Kedves Sugerke,

eppen tegnap sutottem Gundel palacsintat. Egeszen kivalo lett. Viszont meg egy natur kakaos palacsintaval sem lehet osszehasonlitani az amerikai palacsintat, miutan tul sok ize nincs a szerencsetlennek. A juharsziruptol se varj tul sokat, mert az is csak egy edes lotty.

Ezek a szerencsetlenek azert esznek juharszirupot, mert ott eszakon az volt nekik elerheto. Vastag "palacsintat" azert sutnek, mert a vekony palacsinta sutesehez mar komoly szaktudas kell. Egyebkent is az amerikaban elfogyasztott kajak 95%-at etteremben/gyorskajaldaban eszik meg, csak 5% foz otthon.

Whiskyt meg vodkat is azert toltenek magukba mert soha nem hallottak meg gyumolcsrol, meg az abbol keszitett palinkarol.

komplikato 2012.03.19. 02:26:28

"A juharsziruptol se varj tul sokat, mert az is csak egy edes lotty."

Én nem szeretem, de ezt még is vitatnám. Márkák között meg hihetetlen különbségek vannak, mint sajnos lekvárok vagy mézek között is. Amúgy jóféle házi lekvár vagy mogyorókrém + tejszínhab ad neki ízt. A palacsinta maga meg miért lenne ízetlenebb hasonló összetevőkből?
A vékony palacsintához tényleg kell, de annyi nem mint egy göngyölt tojáshoz. Az is igaz amerikai édességek jó része pár perc alatt elkészíthető, nem szeretik a bonyolult dolgokat.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.03.19. 05:23:56

@Hefe: hú, micsoda széleskörű tájékozottság, lenyűgöző kis tárháza vagy a tudásnak és a tényeknek.

@post: Mondjuk én még az életben soha nem ettem olyan amerikai palacsintát, ami kívül ropogott volna... A valódi élményhez elengedhetetlen a juharszirup (persze, ahogy @Kompli: is írta, iszonyú különbségek vannak a szimpla aromás utánzattól a bio-, házi-, stb szirupokig), és a vele kb megegyező mennyiségű (szintén jó minőségű!) olvasztott vaj.
Nem fogyókúrázóknak való... :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.03.19. 05:25:50

Ja, aszalt gyümölcsöt ne tegyél bele, mert nem puhul meg annyi idő alatt, amíg a palacsinta megsül. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, előtte áztasd be, de jobban jársz, ha friss gyümölcsöt teszel bele, áfonyát, reszelt, vagy kis darabokra vágott almát, stb...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.03.19. 05:53:15

@Before:

Érdemes elolvasni a Wikipédia szócikket:

en.wikipedia.org/wiki/Maple_syrup

különös tekintettel a Grades és az azt követő két szekcióra.

Void Bunkoid 2012.03.19. 06:32:15

Az "amerikai palacsinta" amúgy európai/magyar nézőpontból tekintve a vastagsága és a sütőporos tésztája - no meg a "kívül ropog, belül puha" követelmény miatt technikailag sokkal inkább gofri, mint hagyományos értelemben vett palacsinta.

Pinka-Panka 2012.03.19. 08:06:42

Nekem sokszor sikerül vastagra a sima mezei magyar recept szerint:))

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2012.03.19. 08:50:31

Sosem ettem még amerikait, de szívesen kipróbálnám, juhar sziruppal együtt. Már csak azért is, mert a rajzfilmekben, amiken felnőttünk, elég gyakran szerepelt és sosem értettük miért vastag, és miért hánnyák le az egészet sziruppal.

@sugerke: menjünk!

Tina0611 2012.03.19. 09:43:10

Hét végén voltam palacsintapartin. Én a legjobban tejfölös darált húsos raguval vagy tejföl+füstölt sajt kombóval szeretem. Ez a főétel. Desszertnek jöhet az igazi kanadai juharszirupos, vagy a házi áfonyalekváros. Egy ilyen beszélgetős eszegetős parti órákig eltarta, és a "néhány" palacsintával degeszre tömi magát az ember.

Pinka-Panka 2012.03.19. 09:47:55

@Tina0611: és kirántva is ettél húsos palacsintát? az se semmi

Tina0611 2012.03.19. 09:50:06

Semmit sem eszem kirántva. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért kell a jófajta húsokat, zöldségeket és egyebeket elrontani, azzal az olajos ízetlen zsemlemorzsával.

Pinka-Panka 2012.03.19. 10:27:32

@Tina0611: oké, ez amit írtam nagyon finom, én is többnyire roston sütök mindent,de néha nagyon jó tud lenni egy rántott valami...

Tina0611 2012.03.19. 10:29:42

Most, hogy belegondolok, tényleg, a rántott gombát szeretem. Így nem vetem el teljesen a rántott palacsinta ötletét.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.03.19. 10:33:49

A juharszirupnak finom diós aromája van, a normál túrós palacsintára is szoktuk tenni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.03.19. 11:30:35

@Mitzi von Küche: én szoktam tenni a vaníliás-banános shake-be is, odaver.

cholesky 2012.03.19. 11:43:40

@sugerke: bármikor mehetünk cukiba. :)

lehuto 2012.03.19. 13:08:00

@Hefe: A whiskylepárlás egy hangyafaszányit komplexebb tudást igényel, mint a manapság oly sikeresen túlhájpolt pálinkáink, aminek a zöme még úgy is szar, hogy pont a pálinka tekinthetô a kevésbé körülményesen elôállítható alkoholnak. Így nem áll meg a hasonlatod. Egyébként pedig az amerikaiak palacsintája nálunk kb. a tarkedli, ami nekem speciel jobban ízlik a hagyományos palacsintánknál. Szóval ízlések és pofonok...

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2012.03.19. 13:49:34

mi imádjuk az amerikai palacsintát is, meg a hagyományost is . a kettő nem zárja ki egymást :) próbáljátok ki egyébként baconnel is, vagy akár kolbász chips-szel. meglepő, de jó!

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2012.03.19. 13:57:08

@lehuto: a technológiához nem konyítok, de! 40 évig hittem azt, hogy én nem szeretem a pálinkát. aztán egy előkerült régi ismerős elkezdett itatni a sajátjával és rájöttem, hogy a jó pálinka az nagyon jó! és annak alapján, ahogy mesél róla, bizony nagyon nem mindegy, hogy hogyan készül, ehhez is érteni kell. és néha jól jön egy kis szerencse is :) amúgy pedig, ha megkérdezel egy skótot vagy egy írt az amerikai whiskyről, akkor csúnya grimaszokat fogsz kapni :)
az amerikai konyha az én meglátásom szerint is az európából hozott ételek egyszerűsítésével jön létre. nekem is eszembe jutott az első amerikai palacsinta sütésénél nagymamám tarkedlije. ettől még az amerikai palacsinta jó és egyáltalán nem hátrány, hogy ennyire egyszerű :)

sugerke 2012.03.19. 20:08:12

@Before: Igen, én szörpbe szoktam áztatni az aszalt gyümölcsöket (kedvencem a vörösáfonya), de mivel már itt a tavasz, lassan tényleg inkább friss gyümölcs való bele!:)

sugerke 2012.03.19. 20:09:46

@miluman: Szerintem egy próbát tényleg megér! Én igazából nem vagyok oda a palacsintáért, de ez nekem is nagyon ízlett.:)

sugerke 2012.03.19. 20:10:40

@eszterlánc21: A jó pálinka tényleg nagyon jó!!!:D

kerecsen2010 2012.03.20. 09:59:52

Édes Istenem, az itt kommentelők és a tisztelt posztoló evett már valaha amerikai palacsintát? Úgy értem, Amerikában. (Before: tisztelet a kivételnek) Az nem gofri; van gofri is, meg van amerikai palacsinta is. Ami nem ízetlen, kívülről nem ropogós (az tényleg a gofri), juharsziruppal isteni, és egyébként nem 20 db kell belőle 3 embernek, hanem fejenként egy bőven elég. És nem rakunk bele gyümölcsöket, meg majomf...om mittudoménmit, ami egy magyarnak kreatív ötletnek tűnik, mint amerikai nagynénémnek a kukorica a gulyáslevesbe. És lekvárral egyáltalán nem az igazi. Lényeges körülmény még, hogy soha nem desszertnek eszik, hanem reggelire.

kerecsen2010 2012.03.20. 10:03:54

@Tina0611: Khm. Egyszer eljöhetnél hozzánk rántott húst meg rántott karfiolt/gombát/sajtot stb. enni. Attól, hogy Te nem tudod normálisan elkészíteni, még nem véletlen, hogy az emberiség jelentős része kedveli. Az tény, hogy hízlal, de miként a magyar főzelékekben a rántás (meg a "modern" habarás), ez is azt szolgálja, hogy viszonylag olcsó kiegészítőkkel tartalmasabb legyen az étel.

Tina0611 2012.03.20. 10:11:05

@kerecsen2010: Köszi a meghívást, de ha egyszer nem szeretem! A véleményem szubjektív, saját, és tudom, hogy mások szeretik. Többek között a gyermekeim is. Csak otthon nem kapnak, mert amit nem szeretek, azt nem készítek, hiszen amit nem szívvel főzök, az nem lehet tökéletes. Így nem is lehet tudni, hogy el tudom-e normálisan készíteni. De azért valljuk be, nem olyan nagy ördöngősség egy rántott hús.

sugerke 2012.03.21. 09:20:07

@kerecsen2010: Kedves Kerecsen!
Köszönöm az értékes információkat. Azért letesztelem ezt a változatot az Amerikában már járt barátnőmmel, és meglátjuk mit szól. Igazából szerintem nem az a lényeg, hogy hogy hívjuk (én is csak így vettem át), hanem az íze. És az nagyon jó. Egyszerű, de finom. Próbáld ki, és nyugodtan nevezd el másnak. Szívesen veszem a javaslatokat!

sugerke 2012.03.21. 09:21:08

@miluman: És milyen cukrászdát javasolnál?:)

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2012.03.21. 15:25:56

@sugerke: kaptam nálam cukrászdajártabbtól pár tippet :) egyik a Frőhlich Cukrászda, a másik pedig a Barát és a Szövetség utca sarkán lévő.

piszke2.0 · http://piszke.blogspot.com 2012.03.21. 23:59:51

Örülök hogy ízlett a palacsinta :), egyébként Bill Granger receptje. Csak szólok, hogy a szintén túrós, kerek palacsintaszerűség, az orosz szirnyiki (ami abszolút desszert kategória, de nálunk második fogás valami ütősebb leves után) sokkal-de-sokkal finomabb. Hideg, citromos, alig cukros tejföllel....nyomába se ér a juharszirup :)

piszke.blogspot.com/2012/03/szirnyiki.html

mammamánia 2012.03.31. 11:57:16

Ildikém, ahol rózsa van, az sosem lehet giccses - szerintem :) Látnád az én polcomat: rózsás csészék, kiöntők, dobozok, gyertyatartó, szalvéta, képek, neszeszer stb. Mind Diától kaptam és gyönyörűek, mindig felvidít, ha látom. Ha jössz legközelebb, feltétlenül nézd meg. Úgy hogy szerintem gyönyörű a kép és biztosan nagyon fincsi volt a palacsinta is. A juharszirup szerintem (!!!) nem annyira jó, mert túl édes, bár az amerikai palacsinta azzal autentikus. További sikeres sütikézést!!!
süti beállítások módosítása